Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.08.2013 21:59 - БЯЛ БОБ СЪС СВИНСКО РАГУ
Автор: peeva1950 Категория: Хоби   
Прочетен: 4531 Коментари: 0 Гласове:
2



 СПЕЦИАЛИТЕТЪТ НА МОЯ СЪПРУГ

 

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ ЗА 8 ПОРЦИИ

 

Ѕ кгр. бял боб

8 парчета свинско рагу

6 глави лук

2 чаени лъжички червен пипер

2 чаени лъжички сух джоджен

7-8 стръкчета пресен джоджен

1 кафяна лъжичка чубрица

1 едра пиперка-капия

2-3 люти чушлета

100 мл. червено вино

12 супени лъжици олио

Чер пипер

Сол на вкус

 

 

 

НАЧИН НА ПРИГОТОВЛЕНИЕ

 

Накисва се във вода половин килограм боб за няколко часа.

Поставя се да поври около половин час във вряща вода, която се изхвърля.

Поставя се така обработения вече бял боб в дълбока тенджера, като се налива до половината с вряща вода.

Накълцва се на кубчета една средна глава лук.

Прибавят се три супени лъжици олио.

Добавя се на средни парчета накълцана пиперка-капия.

Прибавят се и ситно накълцаните люти чушлета.

Добавя се сухия джоджен.

Прибавя се чубрицата.

Вари се до омекване.

Добавя се сол на вкус.

 

Отделно се поставят в тиган без мазнина парчетата рагу.

Обръщат се и от двете страни, само, докато побелеят.

Задушава се една на кубчета накълцана глава лук.

Добавят се мръвките.

Задушават се заедно с лука добре.

Прибавя се 1 чаена лъжичка червен пипер.

Добавя се студена вода, докато се покрият мръвките.

Варят се до пълна готовност без други подправки.

Изваждат се от водата да поизстинат.

Отделят се от кокалите.

Накълцват се като за супа.

 

Добавят се в сварения до омекване боб, с няколко супени лъжици от бульона, в който са варени. Прибавя се 100 мл. червено вино.

 

Вари се до пълна готовност на боба.

 

Задушават се в 9 лъжици олио 4 едри глави лук нарязани на едри кубчета.

Поставят се 2 чаени лъжички червен пипер.

Добавят се 2-три черпака от боба и след като кипне се прибавя към готовото ястие.

 

Накълцва се пресния джоджен, прибавя се към готовия вече сварен боб и се изключва котлона.

 

След обяда, или вечерята, в зависимост от предпочитанията Ви, останалата част от боба за следващото ядене се поставя в плаке или тавичка,с големина в зависимост от количеството с помощта на решетъчна лъжица, така че да няма много течност. Отгоре се накълцват шайби лук, върху тях тънки резенчета домати. Може на ситно накълцана пиперка капия и люта чушчица. Запича се в предварително загрята фурна докато хване плътна коричка.

Така се получават 2 блюда с едно готвене!

 

ДОБЪР АПЕТИТ!!!

 

 

П.С.

Когато в семейсвото има деца, лютите чушлета не се поставят в боба, а възрастните ползват лютата подправка  по време на яденето.

Когато нямаме налице точно свинско рагу, лично ние прибовяме две парченца свинска варена наденица, нарязани на средни по дебелина кръгчета, след като боба е сварен напълно и тогава изключваме котлона.



Гласувай:
2


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: peeva1950
Категория: Хоби
Прочетен: 1364803
Постинги: 576
Коментари: 319
Гласове: 483
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930